CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Assalamualaikum and annyeong peeps ! alang alang da jalan sini, silalah ringankan tangan anda untuk menekan botton FOLLOW yeah ! dan nanti kami follow hampa semua balik ! okay ? JANJI ! thankss ♥ :))

Friday, July 1, 2011

Past Time : I'm Naughty Child !

I love to be a happy girl .

Assalamualaikum and heyya peeps !
nampak dak tajuk entry kali ni ? past time . okay time to be a happy child !
aku shuka sgd sgd time kecik kecik dulu nii . happy ja kan ?
ada masalah daak ? tak dak kan ?
tak dak kena mengena langsung ngan masalah dunia !
cuma masalah takod ngan parent ja , HAHAHA !
okay , sebenaqnya syiok oww jadi knak knak ni . buleh buad apa ja !
okayy ni nak cita time dulu dulu .

Dulu time aku darjah berapa tah , 4 kod kalau tak silap ,
haa , time tu dok main macam knak knak g sebab tak matang g . ngehngeh .
dulu ni aku ada la sorg kwn ni , nama dia TUUT .
aku dulu shuka sgd p umah dy , kami dok men patung la men cikgu2 la .
HAHAHAHAHA ! aku sampai la ni men patung g, caya dak ?
ngehngehngehh . one day ni aku pi la umah dia , 
dok main hg ajaq aku aku ajaq hg , pehtu kami mula la boring ,,
aku kata camni kat kwn aku tu , " wehy hg nampak dak umah depan umah hg tu ? "
time tu aku dok gelak jahat . then dia kata , " ha nampak , ada org dok tidoq , awad ? "
" aku nak ajak hg buad benda jahat " fyi , aku dulu memang
nakal gilagila babe sampai mak aku tak laqat nak laqang aku dah .
HAHAHAHAHAHAHAHA !
lepaih tu aku habaq la benda pa yg aku nak ajak dia join tu 
then kwn pon mauu , HAHA . tau dak kami watpa ?
kami ambik batu kecik 3 4 bijik , pehtu baling kat ataih bumbung umah kwn tu .
HAHAHAHA ! first tu kwn tu tak jaga g , kali kedua kami baling batu hat double besaq
tiba2 bunyi KEDEBUMMM !!!!
deqaih nak mati , kwn tu jatuh daqi nduii (buaian) hat dia dok tidoq tu .
kami tak tahan nak gelak dah , teruihh masuk umah mngendap kod tingkap .
kwn tu keluaq daqi umah dia , tengok kat luaq , dia nampak kami laqi masuk ,
tequih dia jerkah deqaih gilaaa , yg kmi kat dlm umah ni gelak nak mampuih
n tak berani dah nak keluaq , pakat dok senyap kat dlm umah ..
HAHAHAHAHAHA !! bila teringat balek memang best sgd !!


dont know what is LOVE .

okeauu , dulu dulu ni mana tau pasai cinta2 ni kan ?
kalau ada org tu mai habaq dia suka kat kita , kita pon " oo , hg suka aku ka ? tak pa la "
dulu ni aku memang byk kwn laki , ngehngeh .
sampai tiap-tiap petang ada ja mai panggil aku kat umah .
ayah aku sampai nak maqah pong ada . sebab setiap kali hat mai panggei nuu semuanya
laki . ayah aku takot depa ajaq aku buad benda jahat .
padahal aku dulu memang jahat pong . ngahngahngahhh .
depan ayah aku ja aku automatik jadi budak tomeyy + lembut = HAMPEH !
dulu nyh aku ada la kwn ngan sorg budak laki ni , dia lani tua setaun dari aku ,
lani sekolah sekali la tapi sapa sekoq pun tak berani nak tegoq dah .
HAHA ! buad aku tak kenai hg, hg tak kenai aku . PARIA !
setiap kali budak tu mai panggei aku ja mesti ayah aku pi soal siasat dia 
macam polis g == , dia tu memang suka ajaq aku buad benda jahat pon . HAHA !
peh abeh soal siasat tu kami pon keluaq la , duk kat parkir umah aku
sebab nak tunggu hat len tak mai mai g . 
pehtu kami mula la buad kerja jahat , tunggu ayah aku keluaq duluu .
kalau dak mati aehh aku kena . lepaih semua mai n ayah aku pon dah keluaq ,
kami ingat nak men masak masak guna api , masak ayaq .
budak hat tadi ni jadi laki aku , aku jadi mak =='
kwn kwn aku hat len jadi watak depa la . paihtu aku suh laki aku ni ambik tempayan
kat belakang umah aku , tempayan kaca tuhh . paihtu hat len tolong dia
pakat angkat sebab benda tu beqat nak mampuih ,,
depa dulu mana beqani suquh aku , suquh la suquh satgi aku sepak sekoq2 .
pehtu depa mula la nyalakan api , hg tau dak ibarat kami dok bakaq tempayan tu .
sebab letak api kat bawah tempayan tu . gila bodo baq hianggg !
lepaih dok masak ayaq tuh , kwn aku ni tak pdmkn api g . tempayan tu meletup !
dok sat mak aku keluaq sebab bunyi hingaq, nahehh kantoi sudahh !! mak aku hingaq ceq  ,
dia call ayah aku , kami semua pakat kecut habeh dah , tak dan kami nak laqi 
ayah aku balik , dia mai dekat semua pakat teqaboq hbehh !! pakat balek umah depa .
budak laki hat tadi tak dan nak balik umah dia , ayah aku taqek tlinga dia .
ngahahaha !! kami dua kena maqah sama2 ! hambekk !!
budak tu balik umah dia ngan kecut hbeh peqot2 !
aku pulak tak boleh makan malam haqi tuu == duk berkurung lam bilik . =..=
HAHA JAHAT NOH?? :D


like to tease my fren .

aku ni dulu dulu memang suka sgd mengusik org . HAHA ! memang pebret aku lahh .
aku dulu shuka ajak kwn kwn aku men aci sembunyi time2 maghrib .
aku kata kat depa lagi aku kata jgn balek umah so hampa jgn BALEK !
haha memang sgd kejam aku nyhh ! kecian kat depa bila pikiaq balekk .
aku ni ibarat ketua gangster la . ngehngehngeh .
hat laki pon takot ngan aku , tambah tambah kezen aku yg sorg ni .
kezen aku ny dulu selalu sgd tidoq kat umah aku , even umah dia selang sebuah 
dari umah aku ja == . dia ni satu sekolah ngn aku gak lani .
cuma kelaih kami ja len , dia pandai kit pada aku =='
dulu ny dia kalau cuba melawan aku ja mesti aku ugut dia , satgi dia takod lha
then buad muka masam nak teqiyakk . HAHA aku peduli apa hg nak tyak ponggg .
ada lha one day ni aku buad mesyuarat tergempaq , HAHA (gempaq lha sgd !)
aku suh depa suma mai umah aku sebab nak ajak men hantu hantu , HAHA !
bab men hantu hantu ni aku memang shuka ajak kwn gurl .
HAA , jgn igd aku ni takdak kwn pmpn nohh . ada ada , dan kwn aku hat sorg nii 
memang shuka sgd men hantu hantu tapi dia paling penakodd sekalii dohh .
dia ni tak sekolah kat Sintok , dia sekolah kat mana tauu lani , dia ni tua setaun dari aku gak .
kami selalu ejek dia budak nek geqek (basikal) raga kemekk . HAHA !!
raga beskal dia kemek pon sebab aku gakk ==' aku pi belah beskal dia , TAK SENGAJA
OK ! HAHA ! okay2 dah dah , nak sambung ceta nii .
aku ajak kak aku join men hantu hantu . tapi aku yang jadi hantunyaa dongg . 
akukan shuka bab ngusik2 org nehh .
aku pilih nak jadi hantu pocong sebab menakudkan . depa pakat mekap aku
pehtu ikat pala aku ngan kain warna putehh . peh siap semua tuu , aku pejam mata depa sembunyi .
paih aku bukak mata tu semua jadi senyap habeh takdak sapa sekoq un .
first sekali org yg aku jumpa tuh kwn aku nama dia Sakinah , bdak raga kemek uhh .
dia laqi lintang pukang mcm nampak hantu betoii nuuhh . aku tunggu pa g , best ar
aku pi ligan dia dengan dok lompat tuhh cek oii . HAHA kwn tu menjeqit sejibik
mcm org hilang kawalan , keciann kat diaa . sampai teyakk . then aku kata kat dia ,
" klau hg nak kwn ngn aku lagi biaq hg dok diam , nanti hg tak pyh mai umah aku dah !" 
then dia pon senyap la mcm org kena pukau nuhh . pehtu aku nampak kak aku panjat pokok
sebab semunyik dr aku , aku gelak mcm hantu , paihtu aku kata kat dia " mati hg , mati hg 
aku dah nampak hg , siap hg " dengan muka aku time tu sejibik cam hantu , then kak aku
pong cam org kena histeria jaa , menjerit2 kelupoq kat ataih pokok belimbing nuh .
dia kata kat aku " hg jgn buad muka centu aku takodd !!" sambei dok jeqitt .
aku kata kat dia " aku keqa pa hg tkod ka dak , lani aku nak tangkap hg "
aku panjat pokok tuh sekali , dan tak semena2nya kak aku jatuh dari pokok tinggi tu .
mulut dia pecahh , luka darah keluaq byk gilaa . aku pon mula la cuak nak matii .
then semua pakat keluaq habeh , ayah aku pon keluaq , aku laqi p dok kat blkg pokok
nyiokk , then ayah aku agkt kak aku , ajak p hsptl , tp kak aku takmauu .
dok kelupoq nuh . paihtu kak aku kena maqah , hakhakhakk . ayah aku kata tu la takmau
dok diam diam , yg hg p join adik hg nuh pasaipa dah tau dia tu men kasaq .
then cam besa la , malam tu aku kena ceramah ngan parent aku . sampai
cayaq dah taik telinga , tapi perangai dok macam tu gak la . ibarat org kata
masok telinga knan keluaq telinga kiri . ngehngehngehhh .


my happy ending .

dulu time aku darjah 4 jugak la kodd , malam raya time tuh kalau tak silap .
mcm besa laa , semua pakat mai bequmun kat umah aku sebab kezen and adik
beradik aku ramai yang balik sini . depa pon kwn ngn kezen2 aku nyh gak .
mlm tu abg aku wak balik mercun byk gilaa . kami memang lha kan , gila ngan bab2 mercun nyh .
kwn aku hat sorg nih , nama dia Mariyam , dia skolah kat Sintok gak form 1 taun ni .
FB dy Tracia Para Diespa dia nih segak orgnya . ngehngeh ,
dia ni dulu bestfren aku till now , dia pon geng jahat gak , sama ngan aq . HAHAHA !
kami dua ni memang gila mercun , malam tuh dia and kwn kwn aku hat len ajak
men mercun sekali , kwn aku hat laki senior aku taun ni , dia bwk botoi kaca satu ,
paihtu dia ambik mercun guruihh tu , dia buh kat dlm botoi kaca , dia lempaq haram tak jauh pong .
aku habaq dah kat dia tu suh lempaq jauh2 , satgi ayah aku tau dia hingaq larhh .
paihtu meletup la botoi tuu , pehh deqaih dia boleh tahann . busuk gilaaa ==,
paihtu ayah aku keluaq , ngahngahngahh , pramprompramprom ayah aku bletiaqq ,
dia kata kalau nak men gi men leklok satgi aku lempaq kesemua biaq hampa toksah dok men dah !
paihhtu kwn Mariyam a.k.a kwn aku gak hat sorg nih pon mai nama dia Isyrah
form 1 SMKBBS gak . ngengengee . dia mai bawak adik diaa ,
adik dia hat sorg ni pon buaihh gila gakk . tah camna time dia dok men tu dia tak nampak
aku kat depan tuh , dia pi baling mercun , perhh masuk lam telinga aku then meletopp !!
sumpah tak bohongg , aku time tu macam nak reyauu ja ! sakit mcm pe**ck g !
sampai berdarah telinga aku nehh . kak aku mai pujuk akuu . dia kata jgn dok reyau 
stgi ayah aku tabohh . then aku pon tak jadi nak qeyau la , kak aku p masuk ambik tisu 
nseb bek darah tak byk sgd dah . sampai melecur telinga aku neh . 
dok esok ni aku raya dengan telinga bengang . haha . dah la tak pakai tudung ,
nseb bek larh rambut aku lindung :)) .
sampai lani parent aku taktau pasai telinga aku tuh . kak aku ja tauu . kalau tau tuh , mau la malam tu 
aku kena hingaq tak pasai , org len mlm raya dok syiok2 yg aku mkn ayaq mata ja .
ngahahahah !! keciann .


medicine make me insane !

fyi , dulu ni even akulahh RAJA , HAHA . tapi aku lemah sgd ngn 1 benda ni ja !
aku takod ngan ubat , sampaaaaaiiii lani . aku memang anti sgd sgd ngan buat ny even
ubat boleyh menyembuhkan penyakit . ngekk*
aku memang tak shuka gilagila . dulu ada lha satu time ni . aku demam .
aku DEMAM ?! awd mcm bohong ja ? ==* aku ni memang susah sgd nak demam2 ni .
tah la camna aku buleh dpt demam . dan dan waktu yg paling aku tak shuka !
mak aku ajak p ambik ubat , aku TAKMAU ! TAKMAU !
sampai mak aku paksa2 . paihtu camna tah petang tuh aku dok tido , then tiba2 ja
bila aku terjaga ja aku dah dok kat klinik . HAHA . demam teruk sgd smpai
org agkt un aku lgsung tak terjaga . then nampak ja muka doktor aku teruih
kelupoq mcm org gila Changlun . nampak ja muka ayah aku mcm singa nak telan
mangsa aku teruih dok senyap sambei peluk mak aku kuad kuad !
mak aku kata kalau dok tak diam satgi doktor cucuk ! aku pa gi takmau a .
teruih senyaapp . doktor tu check check , then keluaq dy bagi ubat .
perhh , aku takmau ! dah la ubat ayaq ! eeeiii !! aku paling meluat ngan ubat ayaq nyh !!
balik umah tu mak aku suh makan aku tak mau , ayah aku suh aku tak mau ,
ceceyhh first time aku melawan ayah aku ! paihtu ayah aku paksa gak .
aku dalam keadaan yg demam uh teruih laqi pusing satu umah , ayah aku ligan ,
HAKHAKHAKHAK!!! sampai berapa round pon aku taktau laa .
hakhakhak sumpah tak muhung !! memang ayah aku ligan !! teruk eih aku ny !!
sampai lani kalau tengok ubat ja mesti kak aku gelak kat aku sebab teringat
balek aku ni kena ligan 1 rumah . gara - gara ubat ?
HAHAHAHA ! mcm org gila !
lani pon aku still takod ngan ubat , aku pon taktau paseipaa . (:



okayy , habeh sudahh , byk ni ja yg aku ingat ponn . kalau ada lagi nanti aku cerita g okay ?
hope uols enjoy yahh ! ngeee ~
pengalaman yg takkan pernah aku lupa till i die ! ((':
semua yang pahit sewaktu kecil itu adalah kenangan dan anugerah yang paling terindah. 


tata ! salam (: !




hyepp!! jangan lupa komen tau :D

0 tomen:

Post a Comment

hye ! jangan lupa tinggalkan komen yo ! (;

Red Lollipop